Dranghekken versus bouwhekken: ken de verschillen

In de wereld van evenementen en bouwprojecten spelen hekken een cruciale rol bij het waarborgen van veiligheid en orde. Dranghekken en bouwhekken zijn twee veelgebruikte soorten, elk met hun specifieke toepassingen en kenmerken. Dit blog duikt in de verschillen tussen deze hekken om beter te begrijpen wanneer en hoe elk type het beste gebruikt kan worden.  

Ontwerp en materiaal 

Dranghekken zijn ontworpen voor tijdelijk gebruik om menigten te beheren bij evenementen zoals concerten, parades en sportevenementen. Ze zijn meestal gemaakt van lichtgewicht materialen zoals aluminium of licht staal, waardoor ze gemakkelijk te verplaatsen en te installeren zijn. De structuur bestaat vaak uit een enkele rij stalen buizen met dwarsbalken die voldoende stevigheid bieden, maar toch flexibel zijn in opstelling.  

Bouwhekken daarentegen zijn robuuster en ontworpen voor langdurig gebruik op bouwplaatsen. Ze zijn meestal gemaakt van zwaarder staal en zijn hoger dan dranghekken. Dit type hek is bedoeld om een veilige barrière te vormen tussen bouwzones en openbare gebieden, om zowel de veiligheid van de voorbijgangers als de beveiliging van de bouwplaats te garanderen. 

Functionaliteit en veiligheid 

Dranghekken zijn voornamelijk bedoeld om orde te scheppen en routes te definiëren voor grote groepen mensen. Ze moeten snel opgezet en afgebroken kunnen worden en zijn daarom minder gericht op het bieden van een fysiek ondoordringbare barrière, maar meer op het leiden van menigten. 

Bouwhekken zijn daarentegen ontworpen om een stevige afsluiting te bieden. Ze zijn vaak uitgerust met beveiligingsfuncties zoals hangsloten en privacyzeilen om onbevoegde toegang te voorkomen en om te zorgen voor de privacy en veiligheid op de werkplek. 

Toepassingsgebied 

De keuze tussen drang- en bouwhekken hangt sterk af van het toepassingsgebied. Voor evenementen waar snelle montage en demontage nodig zijn en waar het vooral gaat om het geleiden van mensen, zijn dranghekken ideaal. Voor bouwprojecten waar veiligheid en duurzaamheid voorop staan, zijn bouwhekken de betere keuze. Echter worden bouwhekken ook groots ingezet op festivals en andere evenementen. Door de grote vraag naar de hekken worden ze vaak geruime periode van tevoren gehuurd van verhuurbedrijven. Bouwhekken huren en dranghekken huren kennen vele voordelen zoals de flexibiliteit, haal- en brengservice en de externe opslag.  

Conclusie 

Zowel dranghekken als bouwhekken zijn onmisbaar in hun respectievelijke domeinen. Door de verschillen te kennen, kunnen organisatoren en projectmanagers de juiste keuze maken voor hun specifieke behoeften, wat bijdraagt aan zowel de efficiëntie als de veiligheid van hun projecten of evenementen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *