Waar moet je rekening mee houden als je een hoveniersbedrijf wilt starten?

Veel mensen dromen ervan om ooit een hoveniersbedrijf te starten. Dat is ook goed te begrijpen, want het kan erg leuk zijn om prachtige tuinen te ontwerpen en te realiseren, maar ook om de tuinen te onderhouden. Mocht je er ook van dromen om ooit een eigen hoveniersbedrijf te willen starten, dan is het aan te raden om dit artikel eens te lezen. Je vindt in dit artikel namelijk enkele punten waar je dan rekening mee moet houden. 

 

Grondcontainer huren

Een van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden, is het verwerken van het afval. Wanneer je tuinen gaat realiseren en onderhouden, dan zul je regelmatig bergen met afval produceren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan groenafval en grond. Het is daarom ook zeker altijd een verstandige keuze om er rekening mee te houden dat je verschillende afvalcontainers nodig zult hebben. Je kunt dan een grondcontainer huren, maar ook is het soms nodig om een groenafval container te huren. Deze kun je natuurlijk bij de opdracht plaatsen, maar ook is het een mogelijkheid om deze containers op je eigen bedrijventerrein te plaatsen. 

 

Het vinden van klanten

Wanneer je een eigen hoveniersbedrijf gaat starten, dan is het van groot belang dat je voldoende werk kan vinden. Het vinden van nieuwe opdrachten kan tegenwoordig erg lastig zijn wanneer je dat niet op de juiste manier aanpakt. Dat heeft ermee te maken dat het stikt van de hoveniersbedrijven en je dus veel concurrentie hebt. Je kunt dit het beste aanpakken door een eigen website te laten bouwen en een marketingbureau in de arm te nemen. Houd er wel rekening mee dat dit niet bepaald goedkoop is en soms duizenden euro’s kan kosten.

 

Je zult spullen moeten aanschaffen

Je hebt een relatief laag bedrag nodig om een eigen hoveniersbedrijf te starten als je het bedrijf in het begin enkel wilt richten op het onderhouden van tuinen. Wanneer je ook tuinen wilt gaan ontwerpen en realiseren, dan kan het heel snel een ander verhaal worden. Je zult dan over talloze verschillende machines, aanhangers en gereedschappen moeten beschikken. Ook is het dan belangrijk dat je over voldoende personeel beschikt, want het is dan mogelijk om op een zeer korte termijn een prachtige tuin te realiseren. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *